Élet-Stílus

A Google tudja, mikor jön a buszunk

Mindenki ismer olyan villamos vagy buszjáratot, amelyek egész használhatók volnának, ha reálisan ki lehetne számítani, mikor jönnek.

Ilyen például a 17-es villamos a főváros budai oldalán, ami jó alternatívája volna a Margit híd felé utazóknak, azonban konkrétan egy szerencsejáték eltalálni, érdemes-e várni rá. Az okostelefonok korában miért nem tudja a mobilunk megmondani ezt?

A Google új szolgáltatása erre vállalkozik. Azt nem tudja elintézni, hogy a buszok menetrend szerint közlekedjenek, viszont azt tudja nagyjából mennyit késnek. A Google partnerséget kötött négy amerikai és két európai nagyvárossal egy olyan szolgáltatásról, amelyben élőben követhetők a tömegközlekedési eszközök. (A valódi megoldás az volna, ha a GPS követővel ellátott tömegközlekedési eszközök valós helyzetét lehetne követni.)


Felhasználói oldalról nézve a legfrissebb Google Térképet kell letölteni, majd kiválasztani hova akarunk menni. Megkapjuk a helyzetünkből választható tömegközlekedési eszközök listáját, azzal az információval, hogy nagyjából melyik mikor ér oda. Sajnos egyelőre csak Bostonban, Portlandben, San Francisco-ban és San Diegoban valamint Madridban és Torinóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik