Élet-Stílus

Milyen a csokis sör?

Egy biztos: nem a meccsnézés tökéletes kiegészítője.

Az igazi sörszakértők már csak azért sem ajánlják a jól megszokott lágersörök helyett a csokoládés söröket tévé elé, mert ezeknek általában magas az alkoholtartalmuk. A különlegességgel kitalálóik inkább a gasztronómiának kedveskedtek: fogások kísérőjeként, vagy az étkezések lezárásához egyszerűen tökéletes. Csokis söröket egyébként főleg Amerikában, Nagy-Britanniában és természetesen Belgiumban készítenek, de meglepő módon Japánban sem ismeretlen a fogalom.

A csokoládé persze nemcsak sörben hódíthat, ha már alkoholok közé került. A VI. Budapesti Pálinkafesztiválon különleges ízkombinációkban is találkozhatunk vele, pálinkák kiegészítőjeként. A fesztiválon a Rézangyal pálinkák és a CocoMe kézműves csokoládéi találkoznak, az ebből született párosok között pedig mint a csokoládé, mind a pálinkák szerelmesei megtalálják a kedvükre valót.

AJÁNLOTT LINKEK:

Csokoládés sörök: kóstolta már? (hvg.hu)
Pálinka csokoládéval, most kipróbálhatjuk (hvg.hu)
A csoki sör – minden ami sör (pivo.blog.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik