Újabb magyar étterem büszkélkedhet egy igen komoly nemzetközi elismeréssel. Tavaly a Michelin, a világ egyik legismertebb étteremkalauza a Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Costest jutalmazta csillaggal, melynek mottója: kompromisszumok nélkül. Az első magyar csillagot most újabb követi, melynek büszke tulajdonosa, az V. kerületben, a Gerbeaud-épületben található Onyx.
A vilagevo blognak nyilatkozott az étterem helyettes séfje, Széll Tamás, aki 40 fokos lázban tölti az első napját a Michelin-csillagos étteremben. Persze nagyon boldog, talán még fel se fogta, hogy mi történt. Pataki Katalin, az ügyvezető igazgató elmondta, számítottak a csillagra, reménykedtek is benne, de az utolsó pillanatig nem tudtak semmi biztosat. Az étterem 2007-ben nyitott meg, a konyhában dolgozó csapat viszont már legalább 10 éve együtt dolgozik, ami az ügyvezető szeirnt a sikerük egyik titka.
A világ egyik legismertebb étteremkalauza, a Michelin, egyébként maximálisan 3 csillagot oszt ki Európa legjobb éttermeinek. Leírásuk szerint az egy csillag azt jelenti, hogy az adott étterem kategóriájában nagyon jó, míg a két csillaggal jutalmazott étterem visszatérésre is ajánlott. Három csillagot az az étterem kap, aminek meglátogatásáért érdemes ellátogatni az adott városba.
AJÁNLOTT LINKEK:
Újabb pesti étterem kap Michelin-csillagot (nol.hu)
Tudjon meg még többet a Michelin-féle étterem kalauzról (wikipedia.hu)
A tavaly és idén is díjazott Costes weboldala (costes.hu)
Az Onyx étterem hivatalos oldala (onyxrestaurant.hu)
Újabb Michelin-csillag Budapesten (rtlklub.hu)