Élet-Stílus

Leárazzák a borokat Londonban

A szigetországban az elegáns éttermek így próbálják meg népszerűsíteni az italt.

A D & D étteremhálózat akciója március 14-ig tart, melynek keretében összesen 2000, 50 fontot (vagyis legalább 16 ezer forintot) érő borféle árát szállította le. Bár a promóció csak ideiglenes, a célja már most teljesen világos: az étteremlánc szeretné, ha minél több fogyna az exkluzív borokból is.

Des Gunewardena igazgató az első nap után elmondta, a vendégeik remekül fogadták az akciót. Hozzátette, a kedvezményes ár nem emberbaráti gesztus, ők csupán azt szeretnék, ha a vendégek a drágák borokat is megismernék, és inkább azokat vinnék az olcsóbbak helyett.

A D & D akciója akkora siker lett, hogy más londoni éttermek is átírták borlapjuk árait. A Bob Bob Ricard luxusétterem 50 fontnál nem tesz rá többet semmilyen csúcsszínvonalú bor árára. Az 1988-as Pol Roger cuveé-t 153 fontért (50 ezer forintért) ajánlja palackonként, miközben más londoni vendéglátó helyeken akár ezer fontot (322 ezer forintot) is elkérnek a nedűért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik