Élet-Stílus

Federer-veréssel lett Djokovics Dubai ura

Novak Djokovics zsinórban 14 meccset nyert meg, s sorozatban harmadik tornagyőzelmét aratta Dubaiban.

Az idei Australian Openen győztes szerb játékos a dubaji keménypályás torna döntőjében a vártnál sokkal simábban verte a korábbi négyszeres bajnok, ezúttal sok hibával játszó svájci Roger Federert, és ezzel 14-re növelte a zsinórban megnyert találkozói számát, egyúttal a 2009-es és a 2010-es sikerét követően harmadszor ért csúcsra a versenyen.

Djokovics szemszögéből 8-13-ra alakította a Federer elleni mérlegét, a melbourne-i elődöntőben amúgy szintén szettvesztés nélkül, 7:6, 7:5, 6:4-re verte a svájci klasszist.

„Nagy volt az elvárás velem szemben, és tisztában voltam azzal, hogy csak akkor győzhetem le Rogert, ha legjobb játékommal rukkolok elő. Ezért nagyon koncentráltam, a szerválás is igen jól ment, főleg az első szettben. Összességében csaknem tökéletesen teniszeztem” – mondta Djokovics, aki 1 óra 11 perc alatt 6:3, 6:3-ra mosta le Federert.

Djokovics szerint elsősorban a szervajátékban javult tavalyhoz képest. „Tavaly nem igazán ment az adogatás, így sokat kellett küzdenem, sok energiát használtam el, jó szervajátékkal nagyon sokra vihetem ebben a szezonban” – mondta a 23 éves szerb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik