Élet-Stílus

Le a balerinával is!

Első látásra ártalmatlan és kényelmes viselet, ennek ellenére mégis árt a lábaknak.

A magassarkú cipők után a lábspecialisták, a pedikűrösök és a lábsebészek most a balerinacipőket vették össztűz alá. A szakértők szerint az ártalmatlannak tűnő viselet igenis rosszat tesz a lábaknak, mert kialakítása miatt főleg a lábujjakat terheli. A legtöbb baj a pánt nélküli modellekkel van, ezek ugyanis egyáltalán nem támasztják a lábfejet és minél kivágottabbak, annál nagyobb terhet rónak a lábujjakra.

A szakértők épp ezért azt javasolják a balerinacipők viselőinek, hogy a lábaik egészsége érdekében gondolkodjanak el a váltáson. Amennyiben mégsem szeretnének lemondani a cipőről, úgy a tanácsuk az, hogy viseljék rövidebb ideig, hosszú sétákra pedig egyáltalán ne induljanak ilyen lábbeliben.

A szakemberek tiltakozása a balerinacipők ellen mindenképpen meglepő, már csak azért is, mert sokan éppen a magassarkú cipők kiváltásaként hordják. Sőt, a közelmúltban Németországban még egy olyan automatát is beüzemeltek, amiből a buli végén potom összegért balerinacipőt vásárolhat az, akinek lábát az este során elgyötörte a magassarkú.

AJÁNLOTT LINKEK:

A balerinacipő viselése árt a lábaknak (borsa.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik