Élet-Stílus

Csizmadivat pasiknak

Az elhúzódó télnek hála az öltözködésünk egyik legfontosabb részét a csizmák teszik ki. Az idei csizmadivat annyira sokrétű, hogy adunk egy kis segítséget a választáshoz.

Sőt, most elsősorban nem is a hölgyeknek készült lábbelikről mesélnénk, hanem az uraknak szánt csizmafazonokról. Az erősebbik nemért kitettek a divatdiktátorok, mert ez a néhány típus, amikről most érdemes beszélnünk, a legextrább igényeket és karaktereket testesítik meg. Egy igényes, divatkövető férfinak minimum egy, a felsorolt fazonok valamelyikével rendelkeznie kell otthonában, hogy alkalom adtán példát mutathasson kevésbé trendi társainak.

A bakancs himnusza:
Na, igen! Ez a legrégebbi típus, ami a maszkulin pasikhoz köthető. A katonaságot, a harcot, a verítékes kiképzéseket juttatja eszünkbe. Amellett, hogy divatos és jól néz ki farmerhez, szövetnadrághoz, vászonhoz egyaránt, még meleg is. És mi kell a nőnek? Hát persze, hogy egy vagány fickó, aki félszeg mosollyal ránk néz, miközben betűri a nadrágszárat Armani bakancsába.

Lovaglócsizmák versenye:
A 2010-es év megalapozta, a 2011-es pedig befuttatja a lovaglócsizmák divatját. Ennek ellenére nehéz eldönteni, hogy melyik lesz a legjobb. A zsokék kedvelt lábbelijét nem szabad egyéb lovas cuccokkal kiegészíteni, mint például a lovaglópálca, kemény lovaskalap vagy kantár. Egyedül a lovaglónadrág megengedett férfiaknál és nőknél egyaránt, ugyanis az összes többi kiegészítőtől nevetséges lehet a megjelenésünk, és kilóghat az utcai viseletek sorából. A lovaglócsizmák különlegességét a különböző szíjak és orrkoptatások adhatják meg. Színben a fekete és a barna van napirenden. És persze ez a Ferragamo modell.

Buggyos szárú csizmák:
Senkit ne tévesszen meg az előítélet, miszerint a buggyos csizmákat csak a tinicsajok hordják az egyetemre sietve! Ezeket a fazonokat nagyon kedvelik a férfiak is, csak idehaza még bátortalanabbak a teremtés koronái, mint tőlünk nyugatabbra. A divatban lévő szűk szárú nadrágfazonokhoz kifejezetten ajánlott a bő, megrogyó szárú bőr- és velúrcsizma. Ez a fazon igazán izgalmassá és titokzatossá teheti viselőjét, ha az megfelelően párosítja hozzá a többi ruhadarabot. A képen látható Ferragamo manöken öltözéke irányadó lehet a témában.

Csizmacsodák:
És jönnek megint a science fiction ihlette darabok! A bátor, hangsúlyozom bátor férfiak divatja ez. Annak, aki a három felsorolt alapdarabból nem találja meg a számára legmegfelelőbbet, az nyugodtan kísérletezzen a sokpántos, a fűzős, a bojtokkal ellátott, fantáziadúsabb fazonokkal. Fontos viszont, hogy ezekhez a lábbelikhez ne öltözzünk túl, ne akarjuk a pulóvert, kabátot és táskát feltűnőbbé tenni a csizmánál! A minimalista stílusú öltözék kedvelőinek állhatnak a legjobban ezek a csizmacsodák. Ez a Phillip Lim csizma pedig egyenesen az űrből érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik