Élet-Stílus

Nekifut a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter

admin
admin

2011. 02. 09. 10:05

Elkészült a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter, amely segítségével a kutatási infrastruktúrák átláthatóbbak lesznek, és azokat könnyen megtalálják a potenciális felhasználók - közölte a NIH.

A Nemzeti Innovációs Hivatal koordinálásával, a kutatók körében NEKIFUT-ként ismert (Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Felmérés és Útiterv) projekt keretében elkészült a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter, amelyet bárki megtekinthet és böngészhet – írja közleményében a NIH.

A regisztert azokkal a legjelentősebb hazai kutatási infrastruktúrákkal indítja el a NIH, melyek szolgáltatásai más kutatóhelyeken dolgozó kutatók, fejlesztők által is igénybe vehetők.

A regiszternek köszönhetően a kutatási infrastruktúrák átláthatóbbak lesznek, és azokat (kutatási létesítményeket, nagy értékű műszereket, génbankokat, adatbázisokat, stb.) könnyen megtalálják a potenciális felhasználók.

Ez várhatóan jelentősen javítja majd a gazdaságos üzemeltetést és az infrastruktúrák kihasználtságát – írják. Emellett beszámolnak arról, hogy már a projekt folyamán jelentős kutatási infrastruktúra hálózatok formálódtak, erősítve ezzel a kutatók közötti együttműködéseket.

Rövidesen elkészül a regiszter angol nyelvű változata is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.