Élet-Stílus

Az internet miatt depressziósak a tinik

Az is baj, ha túl sokat ülnek a gép előtt, de az is, ha keveset.

Ez a szakértők szerint azonban még nem jelenti azt, hogy az internet a felelős a depresszió kialakulásáért: főleg azért, mert azok a gyerekek is ki vannak téve a depresszió veszélyének, akik nem is szörfölnek az interneten. A kutatók szerint ennek magyarázata az, hogy a fiatalok többsége ma az internet segítségével lép kapcsolatba barátaival, ismerőseivel: így nemcsak azok érezhetik magukat kirekesztve, akik nem kapnak üzenetet, hanem azok is, akik egyáltalán nem tudnak felcsatlakozni rá.

Svájci kutatók meg vannak győződve arról, hogy mind a túlzásba vitt, mind pedig a túl kevés internethasználat annak a jele, hogy a fiatal nehéz időszakon megy át. A kutatók vizsgálatuk során megállapították, hogy főleg a fiúkra igaz, hogy lehangoltnak érezték magukat, ha túl sokat, vagy épp ellenkezőleg, túl keveset neteztek.

A lányoknál a világhálón töltött túl sok idő 86 százalékkal növelte a depresszió kockázatát. A túl sok internethasználat a depresszió mellett egyéb egészségügyi veszélyeket is magában hordoz: a túlsúly, a mozgásszegény életmód, sőt az alváshiány is komoly gondokat okozhat a fiataloknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik