Tech

Tényleg kell a hűtőnek az internet?

Már évtizedek óta arról álmodunk, hogy a háztartás minden eszköze megokosodjon, de biztos, hogy jó ötlet a Twitter a hűtőn?

És a Samsung RS4289-ese még csak a kezdet és nem a vég, hiszen végül annyira meg akarják okosítani minden konyha alapkövét, a hűtőt, hogy SMS-ben legyen minket képes értesíteni arról, hogy szerinte mi is hiányzik saját magából: sajt, fél liter tej, némi kolbász.

Egyelőre a gyártó megelégedett “csak” azzal, hogy WiFivel csatlakozik az internethez és a modern kor háziasszonyát szórakoztatja a konyhában – de ennyi erővel szappanoperát is vetíthetne.

Nem, a modern kor háziasszonyát már nem érdekli semmilyen angyal, ha árva, ha nem, sokkal szívesebben olvasgatja a Twittert, nézegeti a Google naptárában a közelgő teendőket és hallgat zenét (igen, a hűtőből jön a zene) a Pandora szolgáltatásának köszönhetően. És ha mindennek köszönhetően végre elkészült a hatfogásos vacsora, akkor kis cetliket is hagyhatunk a hűtő képernyőjén – mert a hűtőmágnes és a post-it már annyira az előző évszázadból való. Tényleg?

Az egyetlen ténylegesen hasznos – ámde egy laptoppal pótolható – funkciója a hűtő képernyőjének az Epicurios-hoz való gyors hozzáférés, melyen nem csak recepteket nézegethetünk, de megadhatjuk az oldalnak, hogy milyen alapanyagokkal bírunk és abból mit lehetne kihozni. (Ezt amúgy a magyar nosalty.hu is tudja.)

AJÁNLOTT LINKEK:

A Samsung új hűtője Twitterezik – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik