Élet-Stílus

Nem várják vissza a friss anyukákat?

Tavalyhoz képest csökkent azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek szívesen foglalkoztatnak szülési szabadságról visszatérő anyákat.

A friss felmérést a rugalmas munkahelyi megoldásokat kínáló Regus vállalat készítette, majd ismertette. Eszerint tavalyhoz képest 8%-kal, négyötödére csökkent azoknak a vállalatoknak a száma, ahol szívesen fogadják a szülési szabadságról visszatérő anyukákat. Tavaly még a cégek 44%-a tervezte, hogy legalább részmunkaidőben foglalkoztatni fogja a friss anyákat, 2011-ben ez a szám már csak 36%.

Mindezt annak ellenére, hogy a Regus szerint a friss anyukák rugalmas munkaidős foglalkoztatásával a vállalatok is nyernek. A felmérésben egyébként összesen 10 ezer vállalatvezető nyilatkozott arról, milyen szándékai vannak az anyák foglalkoztatásával kapcsolatban: 37%-uk azért aggódik, mert szerintük egy friss édesanya kevésbé elkötelezett és rugalmas, 33%-uk úgy véli, a visszatérést követően hamarosan ismét elmennek szülni, míg 24% szerint a képességekkel van baj: szerintük nem elég naprakészek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudjon meg még többet a felméréssel kapcsolatban (origo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik