Élet-Stílus

Csődbe ment az Aeroviva

Az Aeroviva Utazási Iroda honlapján jelentette be, hogy gazdasági okok miatt mától megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét - írja a hirado.hu.

Igazolást nyert a hirado.hu korábbi értesülése, amely szerint kapui végleges bezárására készül az Aeroviva Holidays utazási iroda. A cég hétfő reggel honlapján jelentette be tevékenysége befejezését.

“Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy az Aeroviva Utazási Iroda 2010. december 20.-tól megszünteti Utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét” – olvasható az utazási iroda honlapján.

A rövid közleményben tudatják: minden külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utas sem marad külföldön. A menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasok repülőjegye – az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt – érvényes marad – áll a holnapon.

A közlemény szerint az utazásszervező kártérítési kötelezettségét, beleértve a charter járatokra szervezett utazásokat is, az Aeroviva Kft. vagyoni biztosíték biztosítása alapján a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe vállalja át.

A hirado.hu információi szerint az Aeroviva Holidays utazási iroda vasárnap behívatta a dolgozóit, hogy közöljék velük, megszűnik a munkahelyük. Úgy tudni, az iroda már pénteken azt mondta próbaidős munkatársainak, hogy hétfőtől nem tartanak igényt a munkájukra.

Dénes Attila, a QBE vezérigazgatója elmondta: az Aeroviva vagyoni biztosítéka 494 millió forint. Hozzátette, hogy a bejelentés mindenkit meglepett, de már megkezdték az információ- és adatgyűjtést arról, hogy hány utast, hogyan érint a csőd. Felmérik azt is, hogy a kint tartózkodóknak, illetve azoknak, akik a csőd miatt nem tudnak elutazni, milyen problémáik, visszatérítési igényeik vannak. Bővebb tájékoztatást kora délutánra ígért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik