Élet-Stílus

Mit főzzek a hétvégére – Rántott báránycomb és tarofőzellék

A videót megnézve bárki képes lehet elkészíteni ezt az igen egyszerű, de mégis különleges fogást, amelynek a titka leginkább a kiváló alapanyagokban rejlik.

Hétvégére Takács Lajos, az Olimpia étterem séfje ajánl menüt az FN.hu olvasóinak. Elsőre túlzottan is egyszerűnek tűnik a kirántott hús és a főzelék, de a japánok által igen kedvelt panko morzsától nem lesz hétköznapi. Ezzel a hús nagyobb pehelyszerű ropogós pikkelyborítást kap. Beszerzési helye: ázsiai üzletek és delikátboltok.

A másik különlegesség a taro répa, amely egy igencsak nagy gumó, és ízében leginkább a karalábéra emlékeztet. Beszerzési helye: biopiacok.

A báránycombnál pedig a levágás után nagyjából tíz kilós bárány az igazi, amelynek még zsenge a húsa, de már megfelelő zsírrétege van, amely fontos ízelem az ételünknél.

Olvasói sztorik