Élet-Stílus

Iksz a londoni derbin

Döntetlennel zárult az angol élvonal 17. forulójának londoni rangadója, a házigazda Tottenham és a vendég Chelsea összecsapása.

A Tottenham kezdte jobban a találkozót, és Roman Pavljucsenko révén már az első negyedóra végén előnybe került. A roppant feszült hangulatban zajló találkozón éles mezőnyharc alakult ki, szünetig azonban már nem változott az eredmény. Fordulás után változtatott Ancelotti, és behozta Drogbát, húzása pedig bejött, hiszen a 70. percben az elefántcsontparti támadó egyenlíteni tudott. Hogy mégsem lett pozitív hős, arról Gomes gondoskodott, mikor a ráadásban kivédte büntetőjét, legalább az egyik pontot megmentve csapatának.

Premier Liga, 17. forduló:

Tottenham-Chelsea 1-1 (1-0)
White Hart Lane, 35.787 néző. Vezette: Dean
Gól: Pavljucsenko (15.), illetve Drogba (70.)
Tottenham: Gomes – Hutton, Bale, Bassong, Dawson, Assou-Ekotto, Lennon, Palacios (Sandro 89), Modric, Pavljucsenko (Keane 78), Defoe (Crouch 60)
Chelsea: Cech – Ivanovic, A. Cole, Ferreira, Terry, Essien, Ramires, Mikel (Drogba 46 yellow card), Malouda (Lampard 77), Kalou (Sturridge 68), Anelka

Bolton–Blackburn 2–1
Gól: Muamba 65., Holden 88., ill. M. Diouf 87.

Wolverhampton–Birmingham 1–0
Gól: Hunt 45.

Otthon kaptak ki Szalaiék

Szalai Ádám csapata, a Mainz hazai környezetben szenvedett vereséget a Schalke együttesétől a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, ezzel a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza a tabellán. A magyar játékos a 61. percben, csereként lépett pályára.

Bundesliga, 16. forduló:
Mainz-Schalke 0-1 (0-1)
Gól: Farfán (30.)

Freiburg-Mönchengladbach 3-0 (2-0)
Gól: Cissé (19., 59.), Barth (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik