Élet-Stílus

Elképesztő fotó készült Londonról

A brit fővárosról készült kép jelenleg a legnagyobb panorámafotó a világon.

360 fokos nézetet kínál az 80 gigapixeles kép, amelyet Anglia fővárosáról készített Jeffrey Martin fotográfus.

Ha ezt a londoni városképet valaki ki akarná nyomtatni, annak egy 35 méter széles és 17 méter magas papírt kellene szereznie hozzá. A pannó közel 8000 darab nagyfelbontású kép összeillesztéséből készült és a fotózás három napot vett igénybe. A rendkívüli részletességű képen, amely a 360cities.com oldalon látható, még egészen közeliben is kiválóan látszik minden részlet. Így a Big Bennel szemben lévő óriáskeréken éppen a kapszulákban lévő utasok, vagy a galambok a londoni háztetőkön.

Klikk az eredeti képhez!

Klikk az eredeti képhez

A 80 milliárd képpontból álló „mű” készítésének helyszíne a London belvárosának egyik kereszteződésében – az Oxford Street és a Tottenham Court Road sarkán – álló Center Point irodaház 36. emelete volt.

A kép egyik extrája, hogy túrát is lehet tenni a metrópoliszban, ha a Start/Stop Tour opciót választjuk. Ezen a telefonfülkénél kéregető kolduson keresztül a fekete taxikon át vethetünk egy pillantást a város életére.

Budapest 70 gigapixelen - klikk a forráshoz.

Budapest 70 gigapixelen – klikk a forráshoz.

A hatalmas méretű városi panorámaképek lassan komoly versenyt generálnak. A londoni kép előtt nem más mint egy Budapestről készült volt a legnagyobb 70 gigapixellel, korábban egy Párizsról készült 26 megapixeles, egy drezdai és egy prágai szerepelt az élmezőnyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik