Élet-Stílus

Kozmann folytatja a pályafutását

Kozmann György egy év pihenés után újra edzésbe állt, és versenyezni szeretne a jövő évi, szegedi vb-n, valamint a 2012-es londoni olimpián.

„Nyár közepe óta játszottam ezzel a gondolattal, hiányzott az életemből az a fajta kihívás, amit csak az élsport képes nyújtani, és újra érezni akarom a siker ízét – mondta a kétszeres olimpiai bronzérmes, aki ősszel Pakson elindult az önkornyzati választáson.

– Az olimpia előtt két évvel közeledett az utolsó olyan pillanat, amikor még be lehet szállni. Októberben kicsit elterelte a gondolataimat a politikai kitérő, hiszen versenyben voltam Pakson a polgármesteri székért, de a kampány után visszatért az életem a régi kerékvágásba és újra szembe találtam magam ezzel a kérdéssel. Egy hónappal ezelőtt egy délelőtt alatt született meg bennem a végső elhatározás, hogy folytatom. A döntés meghozatala óta megnyugvást érzek, tehát egyelőre úgy néz ki, hogy jól döntöttem.”

Kiss Tamással és a pekingi bronzéremmel (MTI)

Kiss Tamással és a pekingi bronzéremmel (MTI)

Kozmann elárulta, hogy edzője, Ludasi Róbert volt az egyik első olyan ember, akit beavatott a tervébe, és sokat jelentett neki, hogy a tréner bízik benne. A munkát három és fél hete kezdte el Csepelen, de változatlanul paksi színekben fog versenyezni.

„Nálam prioritást élvez az 1000 méteres páros. Mindig is inkább csapatember voltam, jobban fekszik nekem a páros, illetve a négyes, de novemberben még korai arról beszélni, hogy ki lehet a társam, tavaszig kell ennek kialakulnia. Most azt tudom mondani: Kiss Tamással közösen tervezzük az alapozást és az edzőtáborokat” – mondta Kozmann.

Kozmann György korábban évekig Kolonics Györggyel alkotott sikeres párost, a 2008-as pekingi olimpiára győzelmi esélyekkel készültek. Három héttel a játékok rajtja előtt azonban tragédia történt, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics ezés közben elhunyt.

Sokáig kérdéses volt, hogy Kozmann egyáltalán elutazik-e a Pekingbe, de aztán végül Kiss Tamással vízre szállt, és fantasztikus teljesítménnyel bronzérmet szerzett 1000-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik