Élet-Stílus

Overdose után az amerikai csodaló is kikapott – videó

A magyar után az amerikai csodaló is elvesztette veretlenségét: huszadik, utolsó futásán drámai hajrában kapott ki - számolt be a nem mindennapi történetről a PannoniaOrverdose.hu.

November elején futotta 20. versenyét az amerikaiak csodakancája, Zenyatta. Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt években Amerika egyetlen más futamot sem várt ennyire, mint a 2000 méteres Breeders’ Cup Classic-ot, a telivér világbajnokságnak is nevezett versenyhétvége legnagyobb összdíjazású, ötmillió dolláros futamát. Kiváltképp, hogy már előtte bejelentették: ez lesz a 19 futam után is veretlen kanca utolsó futása.

Zenyatta féltávnál húsz hosszal az utolsó helyen állt, de felzárkózott, végül néhány centiméteren múlott a győzelme. A csodát sejtő szpíker az utolsó métereken már csak a remekül hajrázó Zenyatta nevét kiáltozta, ám a versenyben vezető Blame kifelé húzott, csak annyira, hogy megzavarja riválisát, de még ne diszkvalifikálják, így az amerikaiak kedvence a létező legkisebb különbséggel, orrhosszal kapott ki az utolsó versenyén.

Ezzel Overdose-hoz hasonlóan Zenyatta is lekerült a veretlen lovak listájáról, de létezik egy másik, hasonlóan értékes lista, a veretlenségi sorozat, s abban mindketten ott vannak az első húszban. A PannoniaOverdose.hu írásából többek között az is kiderül, hogy Zenyatta legyőzőjét, Blame-et (blama) a győzelem után azonnal visszavonultatták.

Blame trénere így vigasztalta a megdöbbent közönséget: „Tudom, hogy a Zenyatta rajongói most nem boldogok, de higgyenek nekem, nem veszítettek semmit ezzel a vereséggel. Mindenki tudja, hogy ő minden idők legjobb kancája a versenypályán…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik