Élet-Stílus

A világ legszebb gyémántja rózsaszín

Arról már nem is beszélve, hogy a minap rekordáron, mintegy 8,4 milliárd forintért kelt el.

A Sotheby’s aukciós keddi árverésén a világ legszebb gyémántja is a tételek között volt és még az aukciósház illetékeseit is igencsak meglepte a végső összeg, amit a kőért fizettek. A világ legszebbjének tartott gyémántért ugyanis egy londoni drágakő kereskedő 40 millió 500 ezer svájci frankot, átszámolva, közel 8,4 milliárd forintot fizetett.

A Sotheby’s európai és közel-keleti üzletágának vezetője, David Benett elárulta, szerencsés lehet az, aki magának tudhatja a nem mindennapi, rózsaszín követ. Hozzátette, ha lett volna rá elég pénze, ő maga is licitált volna a különleges darabra.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nézzen képet a rózsaszín gyémántról (news.xinhuanet.com)

Videó a különleges gyémántról, melyben a Sotheby’s aukciósház szakértője arról beszél, hogy minden gyémántnak személyisége van. A rózsaszín gyémánt nemcsak szépsége, finomsága miatt különleges, hanem súlya miatt is: a maga nemében egyedülálló, a legnagyobb rózsaszín gyémánt, amiről tudnak. A szakértő hozzáteszi, nagyon ritka az ehhez hasonló rózsaszín gyémánt, aminek nincs mellékszíne: a legtöbb rózsaszín árnyalatú drágakőben ugyanis vannak narancssárga és lila árnyalatok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik