Élet-Stílus

Megállították a Lakerst

Nyolc győzelem után először kapott ki a címvédő Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

A Los Angeles Lakers menetelését a Denver Nuggets állította meg, annak ellenére, hogy a kaliforniai csapat szupersztárja, Kobe Bryant 34 pontjával szezoncsúcsot ért el, míg Pau Gasol dupla-duplával, 17 ponttal és 20 lepattanóval zárt. De ez sem volt elég…

A házigazda Denver Nuggets szekerét Carmelo Anthony tolta, aki ugyancsak pazar teljesítménnyel rukkolt elő, 32 pontjával és 13 lepattanójával nyerőembernek bizonyult.

A Lakers zsinórban nyolc megnyert találkozóval indította a szezont, és egyetlen siker hiányzott ahhoz, hogy az 1997/1998-as évad után ismét 9-0-val startoljon. (A profiliga mostani szezonjában egyedül már csak 7-0-val álló New Orleans Hornets veretlen.)

Bryant ezzel együtt történelmet írt, a meccs előtt 17 hiányzott karrierje 26 ezredik pontjához, s a harmadik etap vége előtt 49 másodperccel el is érte ezt a mérföldkövet.
Bryant és Anthony - utóbbi mosolya volt őszintébb (MTI/EPA)

Bryant és Anthony – utóbbi mosolya volt őszintébb (MTI/EPA)

Keleten is sor került egy rangadóra: ezen a Boston Celtics a 35 pontig jutott Ray Allen vezetésével 112-107-re idegenben fektette két vállra a Dwyane Wade-del (8), Chris Bosh-sal (15) és LeBron Jamesszel (35) felálló Miami Heat csapatát, amely utolsó négy mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni. A floridaiak a szezonban másodszor kaptak ki a tavalyi nagydöntős Bostontól, október 26-án 88-80-ra győzött a Celtics.

NBA:
Miami Heat-Boston Celtics 107-112
Chicago Bulls-Golden State Warriors 120-90
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 118-112

Ajánlott videó

Olvasói sztorik