Élet-Stílus

Döbbenetes magyar vereség a vb-n

A Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Budai Dorina összeállítású együttes a 16-ból a 8-ba jutásért a nagyjából hasonló erőt képviselő Dél-Koreával találkozott. Sokáig úgy tűnt, ha nem is könnyen, de meglehet a mérkőzés, a vége azonban rémálom volt…

Az első kör után 10-8 volt az állás, majd az utolsó párharcok is magyar vezetésnél, 19-17-ről kezdődtek. Antal nyert, Takács egytusos vereséget szenvedett, így Szász 28-25-nél ment fel a pástra Junggal szemben. Mivel az egyéni ezüstérme után a csapatversenyben is megnyerte első két asszóját, megoldhatónak tűnt a feladata.

Szász Emese kiborult (MTI)

Szász Emese kiborult (MTI)

Ehhez képest érthetetlen rövidzárlat következett, 50 másodperces tapogatózás után Jung gyorsan kiegyenlített, oda lett az előny, következett egy együttes találat, majd Szász tovább próbálkozott, de sehogy sem tudta eltalálni ellenfelét. Egylámpás tust 29-34-nél adott először a koreai, ekkor azonban már csak 20 másodperc volt hátra.

Jung szorgosan gyűjtögette találatait anélkül, hogy bármi különlegeset csinált volna. A nagy rohanás végül 41-34-es dél-koreai győzelemmel zárult. Az összetört, magába roskadt Szász Emesét többen is próbálták vigasztalni – sokáig kevés sikerrel.

A folytatás szebben sikerült: a három soros ellenfelét, a japán, a svájci és a címvédő olasz csapatot legyőzve a kilencedik helyen végzett a vb-n a magyar párbajtőrcsapat.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik