Élet-Stílus

Ínyencfogások egyenesen a szemetesből

Olasz sztárszakácsok szerint az igazi szakácstehetség abban rejlik, ha valaki a maradékot is ötletesen használja fel.

Olaszországban épp a legismertebb szakácsok kezdtek kampányolni az ellen, hogy a lakosság válogatás nélkül dobja a szemetesbe a családi ebéd maradékait. Szerintük a szakácsmesterség egyik fontos és nélkülözhetetlen kelléke, hogy valaki meglássa a maradékokban rejlő potenciált, és azt is fel tudja használni. Nagy szükség van arra, hogy erre felhívják az olaszok figyelmét, ugyanis az olasz háztartásokban a vásárolt termékek 30%-a a szemetesekben landol.

Davide Scabin, a világ legjobb 150 séfje közt számon tartott szakács elmondta, hogy ahhoz is tehetség kell, hogy valaki megtanulja felhasználni a maradékot is. Épp ezért az elsők között csatlakozott ahhoz a kampányhoz, ami arra nevel, hogy a megmaradt ételeket ne a szemétbe dobják, hanem alkossanak vele. A baj nagyon is komoly: a termelői szövetség adatai szerint ugyanis évente 4 millió tonna még felhasználható élelmiszer végzi hulladékként.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ne dobd a kukába! Ételmaradékokból ínycsiklandozó finomságok (Lifenetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik