Élet-Stílus

Megvan a legjobb Túró rudi

A Tudatosvásárló.hu oldala 13 natúr és 6 ízesített Túró rudit vett górcső alá, hogy megtalálja a legjobbat.

A tesztben a Tudatosvásárló.hu munkatársai a rudikat táplálkozásbiológiai szempontok és a csomagoláson feltüntetett információk alapján pontozták. A vizsgálatba ennek megfelelően azokat a termékeket vonták be, amiket bárki megvásárolhat a nagyobb élelmiszerüzletekben, amilyen a CBA, Kaiser’s, Lidl, Match, Penny Market, Spar és Tesco.

A teszt végén a szakértők megállapították, hogy a natúr termékek között egy olyat sem találni, amely bevonatát, vagy töltelékét tekintve megfelelne az elvárt táplálkozásbiológiai értékeknek. Az is kiderült, hogy a rudik legnagyobb hátránya a bevonó: ezek ugyanis egyáltalán nem ét-vagy tejcsokoládéból készülnek, hanem kakaós ét-, vagy tejbevonómasszából, aminek tápértéke kisebb mint a csokoládéé.

A teszten mindettől függetlenül remekül szerepelt a Cserpes Trudi, ami még pluszpontot is kapott a kevés adalékanyag miatt, ezt követi közvetlenül a Pöttyös Túró Rudi. A legrosszabb eredményt a Sole Update 1 desszert és a Tejnasi érte el: ezekről a termékekről hiányzott a megfelelő tájékoztatás, töltelékük ráadásul nem tartalmaz túrót.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudjon meg még többet a Túró rudikról (Tudatosvásárló.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik