Élet-Stílus

Miért együnk sok mézet?

Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok szinte mindegyike megtalálható benne, ráadásul finom is.

Az ókorban sebeket kezeltek vele hatásosan, de Kleopátra alkalmazta szépítőszerként is. A méz számos olyan összetevőt tartalmaz, amely segít egészségünk megőrzésében, fenntartásában és a kialakult betegségek gyógyításában – írja az Nők Lapja Café.

A népi gyógyászat által „folyékony arany”-nak tekintett mézről elmondható, hogy minél sötétebb a színe, annál több ásványi anyag van benne. Vitamintartalma sem elhanyagolható, megtalálhatók benne a B1-, B2-, B5-, B6-vitaminok. Tartalmaz még fehérjéket, különböző szerves anyagokat és természetes antibiotikumokat is.

A méz különböző fajtái rengeteg betegségre használhatók, többek közt köhögésre, emésztési panaszokra, álmatlanságra, fájdalomcsillapításra és még sorolhatnánk.

Hogy melyik méz milyen betegséget enyhít, és mikor nem ajánlott mézet fogyasztani, kiderül az Nők Lapja Café összeállításából.

Ajánlott cikk:
Mézben az egészség… (NLC.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik