Élet-Stílus

A mobilkódot próbálják népszerűsíteni

Kétdimenziós vonalkóddal próbálkoznak a reklámszakemberek. A japánban már igen népszerű információátadási forma népszerűsítését kísérelik meg hazánkban is.

A mobilkód egy kétdimenziós vonalkód, amelybe kiválóan elhelyezhetőek telefonszámok, internetes hivatkozások, vagy e-mail címek is. A kód széles körű lehetőségeket rejt, csak kreativitás kérdése, hogyan lehet hozzáadott értékkel még inkább megtölteni. A kód legegyszerűbben mobiltelefonnal fejthető meg. Az ábra lefényképezése után, a telefonra telepített dekódoló szoftverrel „kibontható” az üzenet.

Amellett, hogy élvezetes ezeket az üzeneteket felfedezni, megfejteni, a kód segítségével rendkívül gyorsan, néhány másodperc alatt lehet nagy mennyiségű, személyre szabott információhoz jutni. A technológia használatával lehetőség van arra, hogy közterületeken, de akár ruházaton is elhelyezzünk mások számára is érdekes kódolt üzeneteket, linkeket, telefonszámokat.

A napokban indult útjára az a nyereményjáték, amely QR kódok megfejtésére invitálja az érdeklődőket. A szervezők ezzel az akcióval szeretnék hangsúlyozni a mobilkódok önálló felhasználásának lehetőségeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik