Élet-Stílus

Játékszenvedély fenyegeti a nőket

Milánóban legkevesebb napi másfél millió eurót hagynak a pénznyerő automatákban, egy felmérés tanúsága szerint leginkább a nők.

Az észak-olasz város lakóit meglepő módon nem a foci, nem a divat és még csak nem is munkamánia kerítette hatalmába: játékszenvedélyben szenvednek. Az egymillió lakosú város játéktermeiben és presszóiban legalább 16000 játékautomata várja a játékosokat, amik a becslések szerint napi másfél millió eurós bevételt hoznak a konyhára.

A játékautomatákkal kapcsolatban végzett felmérés tanúsága szerint a játékok 70%-át a játékosok nyerik, ám a presszó tulajdonosai nem osztják ezt a véleményt: szerintük egy-egy játékosnak összesen 30% esélye van arra, hogy nyerni fog. Ez minden bizonnyal kevéssé vigasztalja a milániói vezetést, ők ugyanis attól tartanak, hogy a játékszenvedély hamarosan komoly gonddá nőheti ki magát. A játékautomaták rabjai nemre és korra tekintet nélkül mennek tönkre függőségükbe, egész családok szakadnak szét emiatt.

A felmérés rámutatott arra, hogy különösen a nőket veszélyezteti a függőségnek ez a fajtája. Éppen ezért a megfékezésre közös programot dolgozott ki a női egészség nemzeti obszervatóriuma és az olasz szerencsejáték társaság.

AJÁNLOTT LINKEK:

Szerencsejáték szenvedély – A nők a félkarút szeretik (Borsa.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik