Élet-Stílus

Kávé helyett: élénkít és még egészséges is

Bár sokan el se tudják képzelni a reggeli ébredést kávé nélkül, az élénkítő hatás más, egészséges módon is elérhető.

A kávéfogyasztók zöme két okból issza meg minden reggel a feketét: egyrészt, hogy könnyebben felébredjenek, másrészt az íze miatt. Azzal a többségük tisztában van, hogy szenvedélyük káros, sokan azonban még ennek ellenére sem tudnak lemondani róla. Pedig az élénkítő hatást számos más módon is el lehet érni, ráadásul ezek nagy része még egészséges is. – olvasható a Nők Lapja Café oldalán.

A zöld tea például kiválóan helyettesítheti a kávét: élénkítő hatása legalább annyira erős, mint a fekete italé, ám hatása sokkal egyenletesebb és az is régóta ismert, milyen jótékony hatása van az egészségre. Az Amazonas mentén honos guarana itthon egyelőre még kevéssé ismert, de erős élénkítő hatása miatt hamarosan könnyen kiütheti a kávét a nyeregből. Hátránya, hogy nagy mennyiségben hányingert, remegést és gyomorfájást okozhat.

Azoknak, akik szívesebben maradnának a kevésbé egzotikus élénkítők mellett, kifejezetten ajánlott a vörös gyümölcsök szárított mag-héj őrleményéből készített főzet. Ennek különlegessége, hogy nemcsak a vízben oldódó értékes anyagokat tartalmazza, hanem a magvakban lévő olajokat is. Szakértők megállapították azt is, hogy ezekben a főzetekben rengeteg telítetlen zsírsav található, amik az agy táplálékai.

AJÁNLOTT LINKEK:

Élénkítés másképpen (Nők Lapja Café)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik