Élet-Stílus

Felnőttek a kávéfogyasztók

Otthon a könnyen elkészíthető eszpresszó a sláger, a vendéglátóhelyeken viszont a kávékülönlegességek aratnak.

A kávé világnapja alkalmából a McCafé onlie felmérést végzett, melyből kiderült, hogy sokan rajonganak a kimozdulós kávézásért. Azok, akik ezt választják, átlagosan 250-300 forintot költenek a feketére, és egyáltalán nem az ár, hanem az ízvilág és a minőség alapján választanak. Ez alapján a hazai kávéfogyasztókat már-már felnőttnek tekinthetjük, hiszen a legtöbben az élményért fogyasztják a kávét, nem annak serkentő hatása kedvéért.

A vizsgálatból kiderült, hogy a megkérdezettek nagy többsége, azaz 63%-a leggyakrabban közvetlenül ébredés után, otthon kávézik, míg egynegyedük a munkahelyen, 10%-uk pedig vendéglátóhelyeken issza meg a napi feketéjét. Az otthoni kávézás, úgy tűnik, csupán a nők hóbortja, a szebbik nem képviselőinek több mint kétharmada, míg a férfiaknak csupán 56%-a kortyolja el otthonában a forró italt.

Az, hogy milyen kávét iszunk, főleg attól függ, hogy hol tesszük ezt. Otthon a könnyen elkészíthető eszpresszó a sláger, de a vendéglátóhelyeken már jóval bátrabbak vagyunk: ott a kávékülönlegességek a legnépszerűbbek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mindent a kávéról (Polc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik