Élet-Stílus

Kézilabda BL: győri bravúr Ljubljanában

A Győr kitűnő játékkal nyert az eddig százszázalékos Krim Ljubljana otthonában, és ezzel a továbbjutás szempontjából fontos két pontot gyűjtött a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában.

A Győr eddig nem sziporkázott a BL-ben, egy sima idegenbeli vereség és egy nehéz hazai siker volt a mérlege. Ezzel szemben a szlovénok az első két meccsükön magabiztosak voltak. Ehhez képest remekül kezdett a magyar bajnok, negyedóra elteltével már 9-4-re vezetett, pedig közben a hazaiak időt is kértek. Ahogy a Krim cseréi bemelegedtek, úgy csökkent a különbség. A 20. percben már csak minimális volt Görbiczék előnye, ám a szünet előtti hajrában újra a győriek akarata érvényesült, főleg a kiválóan játszó irányító és Pálinger védéseinek köszönhetően.

A pihenőt követően az addig sziporkázó Pálinger helyett egy másik sztár, Lunde állt be, és neki is alig lehetett gólt lőni. A különbség tovább nőtt, Görbicz tarthatatlan volt. Az ETO eddigi halvány teljesítményének nyoma sem volt, ugyanakkor a Krim rengeteget hibázott. Az utolsó öt perc 26-31-ről indult, s ugyan a hajrában faragott hátrányából a vendéglátó, ám ez kevés volt a pontszerzéshez.

A Győr a következő fordulóban, november 7-én Kaproncán lép pályára a Podravka Koprivnica otthonában. A másik magyar érdekelt, a DVSC vasárnap fogadja a spanyol Itxako Navarrát. Mivel az eddig pont nélküli osztrák Hypo NÖ meglepetésre szombaton nyert az első helyen álló Lipcse otthonában, így különösen nagy jelentősége lesz a debreceni találkozónak.

Női kézilabda BL, 3. forduló

D-csoport:
Krim Ljubljana (szlovén) – Győri Audi ETO KC 30-34 (14-19)

A csoport állása: 1. Ljubljana 4 pont/3 mérkőzés (102-96), 2. Győr 4/3 (89-86), 3. Zvenyigorod 2/2 (63-65), 4. Koprivnica 0/2

Vasárnap:
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Podravka Koprivnica (horvát)

B csoport:

HC Leipzig (német) – Hypo NÖ (osztrák) 23-28 (12-15)

Vasárnap:
DVSC-Korvex – Itxako Navarra (spanyol) 15:00

Az állás: 1. Leipzig 4 pont/3 mérkőzés (78-76), 2. Navarra 2/2 (53-43), 3. DVSC 2/2 (47-52), 4. Hypo NÖ 2/3 (68-75)

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik