Élet-Stílus

Nyert a Chelsea, vesztett a Pool – videó

Hazai pályán nyerte meg a Preier League rangadóját a Chelsea az Arsenal ellen, míg a Liverpool szintén otthon kapott ki a Blackpooltól.

A bírói hibáktól hemzsegő rangadónak már az első percében egymásnak estek a csapatok, hol az egyik, hol a másik oldalon alakultak ki helyzetek. A hajtós, izgalmas találkozón bármelyik csapat megszerezhette volna a vezetést, ám ez végül a Chelsea-nek sikerült. Az Arsenal védői saját kapujuktól 30 méterre vesztették el a labdát, amivel egyből megiramodtak a hazaiak, és a szélről betett labdát Drogba sarokkal passzolta a rövidsarokba.

A második félidőben hatalmas iramot diktált az Arsenal, helyzetek sorát dolgozta ki egymás után. Főleg Arsavin volt veszélyes, ám a Chelsea védelmét nem sikerült feltörniük. Ráadásul a hazaiak sorban vezették a kontrákat, Cole be is talált, ám a játékvezető nem adta meg gólját les miatt. A hajrában aztán szabadrúgáshoz jutott a Chelsea, amelyet Alex értékesített egy parádés lövéssel. Az utolsó percekre a gólszerző meghúzta magát, így végül tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a Chelsea, amely győzelmével már négy ponttal vezeti a tabellát.

A Liverpool otthon lépett pályára, és bár sima győzelmet vártak tőlük, a Blackpool elhozta a három pontot a gyengélkedő csapattól. Először Adam volt eredményes, a 29. percben büntetőből talált be, majd a félidő lefújása előtt Varney volt eredményes. Bár a fordulás után még szépíteni tudott a Liverpool, az egyenlítésre már nem futotta.

Premier League, 7. forduló:
Chelsea – Arsenal 2-0 (1-0)
Gól: Drogba (39.), Alex (86.)

Liverpool – Blackpool 1-2 (0-2)
Gól: Kirjakosz (53.), ill. Adam (29., tizenegyesből), Varney (45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik