Élet-Stílus

Telefonkeresőt indított a Google

Újra megnyílt a Google telefon-boltja, amelyet első saját márkás telefonjának értékesítéséhez a Nexus One-hoz kreált. Most a rengetegféle Androidos telefon közt segíti a tájékozódást.

Az újjászületett Google.com/phone immáron tehát nem csupán a Google egyetlen saját márkájú telefonját, a Nexus One-t hirdeti, hanem az összes, hivatalosan a Google teljes rendszerét futtató mobiltelefont, amelyet az egyszeri felhasználó a szolgáltatójától megvásárolhat – írja a technet.hu.

Kivéve azokat persze, amelyek a Microsoft Bing keresőjére lettek állítva. Így többek közt a Verizon saját Samsung Galaxy S változata sem található meg a listában. Egyes pletykák szerint az üzlet félmilliárd dollárjába került a redmondi óriásnak, azonban ezért cserébe a mobilszolgáltató azon telefonokon is letiltotta a Google saját, böngészőn kívüli keresőjét, amelyeket tulajdonosaik már régóta használtak.

A Google saját mobiltelefonját, a Nexus One-t tavaly januárban mutatták be. A készüléket azonban csak a weboldalról lehetett megrendelni, és ez a szolgáltatók távolmaradásával együtt megpecsételte az egyébként meglehetősen jó képességekkel bíró mobil sorsát: alig hat hónappal megnyitása után be is zárt a Google mobilboltja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik