Élet-Stílus

Schleck bízik Contador ártalmatlanságában

A Tour de France-on Alberto Contador mögött második Andy Schleck reméli, hogy a spanyol riválisa nem doppingolt.

„Remélem, hogy ártatlan. Meg kell adni neki a jogot, hogy megvédje magát” – írta egy közösségi portálon Andy Schleck, aki 39 másodperccel kapott ki Contadortól a francia viadalon. A luxemburgi akár haragudhatna is a spanyol ellenlábasára, miután az a Touron akkor lépett meg tőle, amikor technikai gonddal küszködött, lesett a lánc a kerékpárjáról.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) bejelentése szerint tiltott szert találtak a háromszoros Tour de France-győztes Contador szervezetében, ezért azonnal felfüggesztette a versenyzői engedélyét.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által akkreditált kölni laboratórium közlése szerint nagyon kis mennyiségű, 50 pikogramm (0,00000000005 gramm) klenbuterolt mutattak ki az idei Tour július 21-i pihenőnapján, a Tourmalet hegyre vezető másnapi szakasz előtt levett vizeletében. Ez az nemzetközi sportági szövetség szerint 400-szor kisebb mennyiség, mint amennyit ki kell mutatnia egy akkreditált labornak.

A 27 esztendős spanyol kerékpáros, aki két évvel ezelőtt a Giro d’Italián és a Vuelta a Espanán sem talált legyőzőre, esetleges eltiltásáról nem tett említést az UCI.

Ricco különös tablettái

Körülbelül ötven darab, kétes eredetű tablettát találtak Riccardo Ricco olasz kerékpáros lakásában a szeptember 21-i rendőri rajtaütés során. A Gazzetta dello Sport lap szerint pénteken a helyileg illetékes ügyészség kihallgatja a versenyzőt. Riccót két éve 20 hónapra tiltották el, miután pozitív mintát adott a Tour-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik