Élet-Stílus

Kolbász és pálinka a Várban

A budai Vár október 7-10 között gasztronómiai fellegvárrá alakul.

Kulináris ínyencségek, a legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek várják a látogatókat a budai Várban, ahol a negyedik Pálinka- és Kolbászfesztivált rendezik. A szervezők idén Olaszországot és nemzeti italukat, a grappát hívták meg vendégségbe. A fesztivál keretében Magyarország legnagyszerűbb mesterei és főzdéi vonultatják fel legfinomabb pálinkájukat és a legízletesebb kolbászokat.

Olaszország mint a Pálinkafesztivál idei meghívottja bemutatkozik leghíresebb párlatával. Ráadásul az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába egy igazi gasztronómiai szakértő, Gianni avatja be az érdeklődőket, aki elfogadta a szervezők felkérését, és a Várban felállított olasz “negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve árulja el a grappa készítésének titkát, és tart beszámolót az olasz pálinkázási szokásokról.

A magyar pálinkakészítők közül mintegy 20 főzde képviseli magát, és közel 10 kolbászos stand állít ki a rendezvényen. A fenséges ízekhez minőségi zenei kínálat is párosul!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik