Élet-Stílus

Kínos kudarc az Üllői úton

Az újpesti zakó után ezúttal hazai pályán, az eddig nyeretlen, újonc Siófoktól szenvedett vereséget a Ferencváros labdarúgó csapata.

A találkozóra viszonylag kevesen voltak kíváncsiak, főként a hazai ultrák hiánya volt feltűnő, ők az ősi rivális Újpest otthonában elszenvedett, múlt heti 6-0-ás vereség hatására bojkottálták az összecsapást, üres helyükön pedig a “Fradistának lenni felelősség” feliratú drapéria volt olvasható. A hazaiak jóval többet birtokolták a labdát, ugyanakkor az első negyvenöt percben a vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, sőt, a 41. percben egy mintaszerű támadás végén Homma a vezetést is megszerezte. A szünet után a zöld-fehér fanatikusok egy újabb üzenetet feszítettek ki: “Kés: a gyávák fegyvere” – lehetett olvasni, amivel arra utaltak, hogy a múlt szombati derbit megelőzően egy 17 éves Újpest-drukkert megkéseltek.

A játék képe a fordulást követően sem változott, a Ferencváros görcsösen futballozott, a hazai játékosok rendre rossz megoldásokat választottak. A 71. percben Sowunmi egy kapu előtti kavarodást kihasználva megduplázta a siófokiak előnyét, igaz, bő egy perc múlva Schembri szépíteni tudott, s ezzel ismét nyílttá tette a mérkőzést. A hajrában nagy erőket mozgósított a hazai csapat az egyenlítés érdekében, de az eredmény már nem változott.

Labdarúgó NB I, 7. forduló:

Ferencváros-Siófok 1-2 (0-1)
Gól: Schembri (72.), illetve Homma (41.), Sowunmi (70.)

Haladás-Honvéd 1-1 (1-0)
Gól: Tóth P. (28.), illetve Coira (67.)

Szolnok-Győr 0-3 (0-1)
Gól: Koltai (37.), Ceolin (51., 72.)
Kiállítva: Molnár Z. (89.), illetve Pilibaitis (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik