Élet-Stílus

Csak azért mert saját, még nem biztos, hogy egészséges

Ausztrál kutatók szerint nem feltétlenül étkezik egészségesebben, aki saját magának főzi az ételt, mint az, aki más kosztját eszi.

A kutatók 2814 ausztrál felnőtt étkezési szokásait vizsgálták, és úgy tapasztalták, nem feltétlenül étkezik egészségesebben az, aki saját maga is részt vesz a főétel elkészítésében. Korábban a kutatók fiatal felnőtteket vizsgálva olyan vizsgálati eredményeket kaptak, amelyek összefüggést mutattak az egészségesebb étrend és az ételek saját kezű elkészítése között.

A mostani reprezentatív felmérésben a nők kétharmada nyilatkozott úgy, hogy munkanapokon egyedül az ő felelősségük az otthoni ételkészítés, míg a férfiak esetében mindössze 29% válaszolta ugyanezt. Akadtak olyanok is, akik közösen álltak neki a vacsorafőzésnek, az arányuk a férfiak között 27%, míg a nők esetében 23%. A kutatók ettől függetlenül nem találtak különbséget a csoportok között az elfogyasztott zöldség vagy gyümölcs mennyiségében, ahogy az ételrendelés gyakoriságában sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik