Élet-Stílus

Kígyózó sorok Ferihegyen

Közel 150 méteres sor alakult ki az utasbiztonsági ellenőrzőpontokon Ferihegy-1 repülőtéren vasárnap késő délután, miközben egyes repülőgépek már javában indultak volna - értesült a FigyelőNet. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója szerint ez mindennapos eset.

A FigyelőNet információi szerint vasárnap, a késő délutáni órákban Ferihegy 1-n még a bejárati forgóajtón túl is álltak utasok a biztonsági átvilágításra várakozva. Többen is jelezték szerkesztőségünknek, hogy a csomagvizsgáló röntgenkészülékek közül csupán egy működött. Emiatt nagyon gyorsan feltorlódott a sor, fél óra alatt szinte a duplájára nőtt. A sorban állóknak arra a kérdésére, hogy miért nem gyorsítják meg az ellenőrzést, hiszen könnyen lekéshetik a gépüket, mindössze az volt a válasz: “Ennyien vagyunk, ez nem a mi hibánk”.

Közben az utasok között még további idegességet váltott ki, amikor hangosbemondón azt közölték, hogy biztonsági okok miatt kiürítik az 1-5. szektort. A FigyelőNet ez ügyben megkérdezte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivőjét. Horváth Katalin Fanni kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy mindössze egy egyszerű rutineljárásról van szó, amely szinte naponta előfordul, ugyanis egy elhagyott poggyászt találtak. Az ilyenkor szokásos kiürítés után a tűzszerészek pedig átvizsgálták a “gyanús” csomagot.

A FigyelőNet a Budapest Airportnál is érdeklődött a ferihegyi kígyózó sorokkal kapcsolatban. Hardy Mihály, a Budapest Airport (BUD) kommunikációs igazgatója lapunknak azt mondta, hogy ez mindennapos eset a szigorú EU-s eljárások bevezetése óta. Kérdésünkre, miszerint miért csak egy ellenőrző pont működött, Hardy Mihály azt válaszolta, hogy a négy röntgenkészülékből egyet éppen szereltek, emiatt az ahhoz közeli megközelíthetetlen volt, a szerelés alatt pedig éppen meghibásodott egy másik. “Ám hamarosan már 3 készülék is működni fog” – erősítette meg a lapunknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik