Az eredményeket a kutatók vasárnap közölték, ezek szerint a korábban szívrohamon átesett pácienseket nem védte meg az újabb infarktustól az, hogy nagy mennyiségben fogyasztottak omega-3 zsírsavakkal dúsított margarint. A kutatók 40 hónapig követték nyomon több, mint 4800 páciens egészségét. A résztvevők 60-80 év közötti férfiak és nők voltak, akik nagyjából 4 évvel korábban szenvedtek el szívrohamot.
A vizsgálatból kiderült, hogy az omega-3 zsírsavakkal dúsított margarinok fogyasztása nem csökkentette a súlyos szívrohamok és egyéb érrendszeri megbetegedések kockázatát azokhoz képest, akik nem ilyen margarint ettek. A kutatásvezető azzal magyarázta a hatástalanságot, hogy a koleszterin- és vérnyomáscsökkentőt, valamint vérhígítót szedő páciensek gyógyszerezése jól volt beállítva.