Élet-Stílus

Az egyik világelső kidőlt, a másik betlizett

A női teniszrangsor első helyezettje, az amerikai Serena Williams visszalépett az augusztus végén kezdődő US Opentől, míg a férfi világelső, a spanyol Rafael Nadal már a negyeddöntőben búcsúzott a Cincinnatiben zajló tornán.

A világelső Serena Williams lábsérülésére hivatkozva lemondta a szereplést az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságon. „Végtelenül sajnálom, hogy nem indulhatok Flushing Meadowban” – közölte pénteken a 13-szoros Grand Slam-győztes amerikai játékos, aki korábban háromszor (1999, 2002, 2008) nyert a US Openen.

A férfi világelsőnek, Rafael Nadalnak sem volt jó napja, hiszen a negyeddöntőben búcsúzott a Cincinnatiben zajló tornán, miután nagy csatában, 2 óra 32 perc alatt kikapott a ciprusi Markosz Bagdatisztól, aki ezzel 1-6-ra módosította a mérlegét a spanyol menővel szemben. A világranglistán 20. Bagdatisz kiválóan szervált, 18 ászt vágott be, nem mellékesen: első adogatásainak 87 százalékából pontot ért el.

„Az adogatás valóban nagyon jól ment, s emellett éltem azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel korábban nem” – mondta a 25 éves ciprusi játékos, aki Roger Federerrel találkozik majd a szombati elődöntőben.

A korábbi háromszoros bajnok svájci klasszis első mérkőzését játszotta végig Cincinnatiben azok után, hogy sérülés miatt az üzbég Gyenyisz Isztomin 36 perc után feladta a meccsüket, a német Philipp Kohlschreiber pedig fájós válla miatt ki sem állt ellene. Federer pénteken két szettben győzte le az orosz Nyikolaj Davigyenkót.

Nadal mellett a második helyen kiemelt szerb Novak Djokovics és a múlt héten, Torontóban győztes brit Andy Murray is betlizett. Mind a ketten hazai játékostól kaptak ki: előbbit Andy Roddick, utóbbi pedig Mardy Fish tréfálta meg. Így 2004 után kerül sor ismét színtiszta amerikai elődöntőre Cincinnatiben, ahol 15. alkalommal történt meg, hogy két hazai teniszező is eljutott a négy közé, utoljára erre 2005-ben volt példa.

A női mezőny krémje a kanadai Montralban készül a US Openre, amelynek címvédője, a belga Kim Clijsters a negyeddöntőben három szettben vereséget szenvedett. A belga játékos csípősérülésre panaszkodott, ám végigjátszotta a Szávay Ágnest is búcsúztató Vera Zvonarjova elleni találkozóját. Később úgy nyilatkozott, reméli, sérülése nem komoly, és Serena Williamsszel ellentétben ő ott lehet majd az amerikai bajnokságon.

Cincinnati, férfi torna, negyeddöntő:
Bagdatisz (ciprusi)-Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 4:6, 6:4
Roddick (amerikai, 9.)-Djokovics (szerb, 2.) 6:4, 7:5
Federer (svájci, 3.)-Davigyenko (orosz, 6.) 6:4, 7:5
Fish (amerikai)-Murray (brit, 4.) 6:7, 6:1, 7:6

Montreal, női tenisztorna, negyeddöntő:
Wozniacki (dán, 2.)-Schiavone (olasz, 6.) 6:3, 6:2
Zvonarjova (orosz, 8.)-Clijsters (belga, 5.) 2:6, 6:3, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 10.)-Bartoli (francia, 17.) 6:2, 7:6
Kuznyecova (orosz, 11.)-Cseng (kínai) 6:1, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik