Élet-Stílus

Messi alkalmatlan vezérnek

Martín Palermo, a Boca Juniors válogatott támadója szerint Lionel Messi képtelen arra, hogy az argentin labdarúgó-válogatott vezére legyen.

Palermo szerint Lionel Messi nem való vezérnek, miután hiányoznak belőle azok a tulajdonságok, amelyek alkalmassá tennék erre a szerepre. Palermo kebelbarátját, Diego Maradonát hozta fel példaként, aki 1986-ban világbajnoki címig vezette Argentínát.

„Messi nem Maradona, nem képes arra a vezére legyen a nemzeti együttesnek, ugyanis a mentalitása merőben más, mint amilyen Diegóé volt” – magyarázta a világbajnokságon mindössze 13 percet futballozó, de Görögország ellen így is eredményes csatár.

A 36 éves Palermo úgy véli, a mentalitásban tetten érhető különbség oka elsősorban az, hogy Messi 12 évesen Barcelonába került, és kényelmes körülmények között nőtt fel, míg Maradonának Buenos Aires nyomornegyedében mindenért meg kellett küzdenie.

Más kérdés, hogy Maradona kritikusai szerint Messi azért nem tudta megismételni a Barcelonában hétről-hétre megcsodált teljesítményét az argentin válogatottban – például a dél-afrikai világbajnokságon -, mert az „isteni Diego” egyszerűen képtelen volt megtalálni az ideális helyét a pályán, a kaputól túlságosan távol kellett futballoznia.

A szövetségi kapitányként leszerepelt Maradona azóta távozott a válogatottól, amelyet azóta már Sergio Batista irányít, aki szeretné, ha a vezér szerepre Messinél talán valóban alkalmasabb Juan Roman Riquelme visszatérne a nemzeti csapathoz, amelyet éppen Maradona miatt hagyott „faképnél”, miután összekülönbözött a trénerrel. Batista Maradona „kegyvesztettjei” közül Javier Zanettire és Esteban Cambiassóra is számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik