Élet-Stílus

Jól jár, akinek lánytestvére van

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 08. 10. 11:15

Azok a gyerekek, akiknek lánytestvérük van, nem szeretethiányosak.
Korábban a témában:

A testvér olyat ad családon belül, amit a szülő nem tud, ráadásul az, ha egy gyereknek testvére van, az nemtől és kortól függetlenül különleges hatást gyakorol az érzelmi fejlődésére. Ezt a Utah Brigham Young Egyetem tudósai is leszögezték legfrissebb tanulmányukban. Kitértek arra is, hogy az érzelmi fejlődésre bizonyítottan a lánytestvér van jobb hatással. Függetlenül attól, hogy a lánytestvér fiatalabb, vagy idősebb, segítették testvéreiket a negatív érzelmek elkerülésében.

A kutatók kifejtették, hogy vizsgálataik során azok a kamaszok, akiknek lánytestvérük volt sokkal kisebb valószínűséggel panaszkodtak magányra, szeretethiányra, vagy bűntudatra. Siettek azonban hozzátenni, hogy a fiútestvérek jelenléte is nagyon fontos, bár az ő pozitív hatásuk másképp mutatkozott meg. A szakértők szerint egy szerető testvér nagy mértékben befolyásolja, hogy valakiben kialakul-e a segítőkész hozzáállás vagy sem, a vizsgálatban úgy tapasztalták, hogy a jó cselekedetek és a testvéri szeretet közötti kapcsolat kétszer olyan erős, mint a gyerek jó tettei és a szülők közötti kapcsolat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.