Élet-Stílus

Jól jár, akinek lánytestvére van

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 08. 10. 11:15

Azok a gyerekek, akiknek lánytestvérük van, nem szeretethiányosak.
Korábban a témában:

A testvér olyat ad családon belül, amit a szülő nem tud, ráadásul az, ha egy gyereknek testvére van, az nemtől és kortól függetlenül különleges hatást gyakorol az érzelmi fejlődésére. Ezt a Utah Brigham Young Egyetem tudósai is leszögezték legfrissebb tanulmányukban. Kitértek arra is, hogy az érzelmi fejlődésre bizonyítottan a lánytestvér van jobb hatással. Függetlenül attól, hogy a lánytestvér fiatalabb, vagy idősebb, segítették testvéreiket a negatív érzelmek elkerülésében.

A kutatók kifejtették, hogy vizsgálataik során azok a kamaszok, akiknek lánytestvérük volt sokkal kisebb valószínűséggel panaszkodtak magányra, szeretethiányra, vagy bűntudatra. Siettek azonban hozzátenni, hogy a fiútestvérek jelenléte is nagyon fontos, bár az ő pozitív hatásuk másképp mutatkozott meg. A szakértők szerint egy szerető testvér nagy mértékben befolyásolja, hogy valakiben kialakul-e a segítőkész hozzáállás vagy sem, a vizsgálatban úgy tapasztalták, hogy a jó cselekedetek és a testvéri szeretet közötti kapcsolat kétszer olyan erős, mint a gyerek jó tettei és a szülők közötti kapcsolat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LEAGUE CITY , TX - MAY 20: Residents attend a prayer vigil to remember the victims from the Santa Fe High School shooting at Walter Hall Park on May 20, 2018 in League City, Texas. Last Friday, 17-year-old student Dimitrios Pagourtzis entered the school with a shotgun and a pistol and opened fire, killing 10 people.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.