Élet-Stílus

Pars ügyében óvott a magyar csapat

Elutasították a magyar csapat óvását, így a kalapácsvető Pars Krisztián maradt bronzérmes a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon.

Benyújtotta óvását a magyar csapat a kalapácsvetésben bronzérmes Pars Krisztián ügyében, miután a magyar versenyző elmondása szerint a szlovák Libor Charfreitag második sorozatban elért győztes, 80,02 méteres dobásánál kilépett a dobókörből.

Egyébként a pekingi olimpia ezüstérmére váró szombathelyi nehézatléta – akit az utolsó, hatodik sorozatban némi meglepetésre aztán az olasz Nicola Vizzoni is megelőzött – azonnal jelezte a versenybírónak, hogy szabálytalan volt Charfreitag kísérlete.

Dornbach Ildikó szakmai igazgató tájékoztatása szerint a versenybíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a rendelkezésre álló felvételek alapján szabályos volt a szlovák dobása.

„Nem tudjuk, a döntőbíróság végül milyen felvételek megtekintése alapján hozta meg határozatát, bennünket csak arról tájékoztattak, hogy szerintük világosan látszik, miszerint Charfreitag nem áll a kör peremén, s a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nincs módjuk a sorrend megváltoztatására” – mondta az MTI-nek Dornbach Ildikó.

Hozzátette, a kivetítőn is látható képen egyértelműnek látszott, hogy Charfreitag nemcsak hozzáért a dobókör pereméhez – ami megengedett -, hanem sarkával ránehezedett, s onnan vett lendületet. Ezt a versenyzők is látták és hallották is a helyszínen, mivel a körben elhelyezett, úgynevezett szűkítő csattant az esetnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik