Élet-Stílus

Sprinterek csúcstalálkozója Stockholmban

Az idei évben először az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat stockholmi állomásán csap össze jövő pénteken a világ három leggyorsabb sprintere.

„Powell és Gay már korábban jelezte részvételi szándékát, s hetekkel ezelőtt kezdtük meg az egyeztetéseket Bolttal. Sérülése miatt több viadalt is ki kellett hagynia, nagyon megtisztelő számunkra, hogy nálunk rajthoz áll” – így Rajne Soderberg versenyigazgató.

A háromszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt, honfitársa, Asafa Powell, és az amerikai Tyson Gay utoljára 2009 augusztusában, a berlini világbajnokságon szerepelt együtt 100 méteren, s akkor Bolt új világcsúccsal, 9.58 másodperces eredménnyel aranyérmet szerzett, Gay második, Powell pedig harmadik helyen végzett.

A 2008-as pekingi olimpia előtt a stockholmi viadalon Powell gyorsabbnak bizonyult Boltnál, majd utóbbi 100-on és 200-on is világrekorddal győzött az ötkarikás eseményen, a jamaicai váltóval pedig szintén új csúcsot futva diadalmaskodott 4×100 méteren. A tavalyi berlini vb-n aztán saját rekordjait megdöntve nyert 100-on és 200-on is.

A világ három leggyorsabb embere a stockholmi versenyt követően a Gyémánt Liga-sorozat brüsszeli döntőjében is összecsap majd augusztus 27-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik