Élet-Stílus

Raúl és Marquez elhagyja Ibériát

Két ikon távozását is tényként kezelik a hétvégi spanyol lapok: a Marca információi szerint Raúl Németországba, az El Mundo Deportivo értesülései alapján Rafael Marquez az Egyesült Államokba megy levezetni.

A Marca című spanyol lap szerint a német Schalke 04 megegyezett a Real Madriddal Raúl átigazolásáról. Az újság úgy tudja: a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra, hogy a 33 esztendős futballista két évre kötelezi el magát új klubjához. Raúl 1994 óta szerepel a királyi gárdában – melynek már régóta csapatkapitánya -, s 740 mérkőzésen 323 gólt szerzett. Hatszor spanyol bajnokságot, háromszor pedig BL-t nyert az együttessel.

A Barcelonában hét évet lehúzó mexikói hátvéd Henry nyomdokain járva, a New York Red Bulls csapatához tart. A 2003 nyarán Monacóból, 5 millió euró fejében elcsábított Marquez nem mindennapi sikerlistával gazdagodott Barcelonában: két Bajnoko Ligája-győzelemmel, négy spanyol bajnoki arannyal, egy Király Kupa-elsőséggel, 3 spanyol és 1 európai szuperkupa-győzelemmel, valamint egy klubvilágbajnoki trófeával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik