Élet-Stílus

Bénáznak a nők a volán mögött?

A férfiak nagy része úgy gondolja, a nők ügyetlenül vezetnek és egy brit felmérés során a 10 legidegesítőbb hibát is összegyűjtötték.

Nem bíznak a női sofőrökben a férfiak olyannyira, hogy ha vezetésről van szó, szerintük képesek félelemben tartani egy egész sziget autósait. Legalábbis ez derül ki a brit onepoll.com piackutató cég felméréséből, amiben a női sofőröket jellemző hibákról és sajátosságról kérdezték Nagy-Britannia férfijait.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 10%-a már kénytelen volt belenyúlni a kormányba, amikor párja vezetett, hogy ezzel elkerüljék a balesetet. A többség vélekedése szerint a férfiak adottságaik révén jobb “pilóták”: jobban összpontosítanak, ügyesebben reagálnak és gyorsabb a helyzetfelismerésük a nőkénél. A válaszadók ötöde képtelen pihenni, ha nő vezet mellette, mert úgy vélik, a figyelmüket könnyebben elvonják a gyermekek, a táj vagy a többi autós.

A leggyakoribb kifogásokat is összegyűjtötték: ezek között az első helyen szerepel az elkalandozó figyelem, de sokan nehezményezik többek között, hogy a nők túl későn és durván fékeznek, és azt is, hogy olykor elfelejtenek indexelni.

Ajánlott linkek:

A tíz legidegesítőbb szokást itt olvashatod (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik