Élet-Stílus

Mélyebb a férfibarátság

Egy kísérletsorozat cáfolja azt az általánosan elterjedt nézetet, hogy a nők szociálisan érzékenyebbek és közreműködőbbek a férfiaknál.

A kutatások szerint éppen hogy a férfiak rendelkeznek kiterjedt szociális hálóval, ráadásul a barátságaik is tovább tartanak, mint a nőké. A kutatás során véletlenszerűen kiválasztott egyetemista önkéntesek véleményét kérték ki: egy kérdőívet töltöttek ki szobatársukról és a vele való kapcsolatukról. Ezt követően a kísérlet vezetői egy olyan történetet olvastak fel a résztvevőknek, melyben az elképzelt főhős mindenben számíthatott a szobatársára, aki egy nap elfelejtett átadni egy fontos levelet.

Ezt követően a résztvevőknek el kellett dönteniük, mennyire megbízható barát az illető és úgy tapasztalták a férfiak sokkal toleránsabbak, a nők ráadásul ezután sokkal kevésbé találták megbízhatónak a barátot. A kísérlet vezetői ezzel együtt felhívják a figyelmet, hogy messzemenő következtetéseket még kár lenne levonni, rámutatnak, hogy a nők sokkal intenzívebben élik meg a negatív történéseket, ráadásul egy barátsággal szemben az elvárásaik is teljesen mások, mint a férfiaknak.

Ajánlott linkek:

A férfiak barátsága mélyebb (HáziPatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik