Élet-Stílus

Magyarokat is érint az olasz sztrájk

A Magyarország-Olaszország közötti nemzetközi forgalomban két velencei járatot érint a csütörtökön este 9 órakor kezdődő és pénteken este 9-kor befejeződő olaszországi vasutassztrájk - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Csütörtökön nem indul el a Venezia Euronight vonat Venezia S. Lucia állomásról, a szerelvény péntek éjszaka közlekedik Velence és Budapest között.

Csak Ljubljanáig közlekedik a csütörtökön Budapestről menetrend szerint 17 órakor induló Venezia EN vonat, amely pénteken fordul Ljubljanából. A szlovén vasúttól kapott tájékoztatás szerint Ljubljana-Sezana-Ljubljana között mentesítő vonat közlekedik – olvasható a közleményben.

Az utasok az Olaszországba, illetve az Olaszországon át, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak.

A közlemény szerint a Magyarországon váltott jegyeket – beleértve az ülőhelyjegyeket is -, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik. Azoknak az utasoknak, akik külföldön váltott jegyüket nem használják fel, a jegykiadó ország ezzel megbízott szolgálati helyein kérhetik a visszaváltást – fűzi hozzá a vasúttársaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik