Élet-Stílus

Jól vizsgáztak a balatoni strandok

admin
admin

2010. 07. 06. 13:36

Egy felmérésben 4,3-as átlagosztályzatot kaptak a balatoni strandok. A válaszadók a mosdók állapotában és tisztaságában találták a legtöbb kivetnivalót. A legjobbnak a gyenesdiási "Játékstrandot" találták a 37 balatoni helyszín közül.

Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu internetes portál szerkesztője ismertette a balatoni strandokat bemutató portál legfrissebb felmérésének eredményeit. Az összesítésbe csak az a 37 strand került bele.

Javítottak

Az átlag osztályzat 4,3 lett, ami egy tizeddel jobb a két évvel ezelőtti hasonló felmérés eredményénél. A minősítési kategóriák szerint a partok állapota, gondozottsága nyerte el a legjobb, 4,6-es osztályzatot. Az úszási lehetőség, a gyermekjátékok és a sportolási lehetőségek kínálata, a vendéglátás választéka, valamint a személyzet szolgálatkészsége és kedvessége egyaránt 4,4-es osztályzatot kapott.

A víz tisztaságát, a meder állapotát 4,3-re értékelték a válaszadók, és ugyanilyen minősítést kapott a strandok szolgáltatásaiban tapasztalható ár-érték arány is. Az utolsó előtti helyen 4,2-es átlagosztályzattal a parkolási lehetőség áll, a leggyengébb, 4,1-es osztályzatot pedig az illemhelyek, mosdók állapota és tisztasága kapta a szavazóktól.

A dobogósók

Egy-egy strand, vagy annak különböző szolgáltatásai esetében is mutatkoztak eltérések a minősítésekben, de a 3,4-es osztályzatnál nem született rosszabb jegy. A népszerű siófoki Nagystrandnál például a sportolási lehetőségeket 4,6-re, míg az illemhelyek állapotát csak 3,8-re, a balatonfüredi Esterházy strandnál a part állapotát, gondozottságát 4,7-re, míg a mosdókét csak 3,9-re értékelték.

A 37 balatoni helyszín közül a gyenesdiási “Játékstrand” érte el a legjobb, 4,7-es átlagot. A második helyen a balatonszárszói Központi szabad-strand és a balatonfüredi Kisfaludy strand osztozik 4,6-es átlageredménnyel.

A legfelkapottabbnak számító balatoni strandok – a füredi Esterházy, a keszthelyi Városi és a siófoki Nagystrand – az átlagosztályzatuk és az ár-érték arányra kapott jegyük alapján is a mezőny utolsó harmadában végeztek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.