Élet-Stílus

A Varga fivérek Rijekában pólóznak tovább

Két olimpiai bajnokkal lett szegényebb a magyar vízilabda-bajnok és kupagyőztes Vasas férficsapata: a 2008-as pekingi aranyérmes Varga fivérek, Dániel és Dénes Horvátországba szegődött el légiósnak.

A válogatott honlapja szerint a testvérpár együtt lép tovább: a következő szezonban egyformán a Primorje Rijeka színeiben folytatja pályafutását.

“Hiába alkották a csapatot nagyszerű játékosok, nekem valami mégis hiányzott a mindennapokból. Ezért éreztem, hogy hiába van nagyon sikeres hat év és rengeteg győzelem mögöttem, a saját fejlődésem érdekében mégis tovább kell lépnem – nyilatkozta Varga Dániel. – A rijekai vezetőség a fejébe vette, hogy néhány év alatt egy olyan nagy csapatot épít fel, amelynek a végcélja az Euroliga Final Fourba jutás. Ennek első mérföldköve a testvérem és az én leszerződtetésem. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, hiszen a világ legerősebb bajnokságában, a Jadranska Ligában játszhatok. 27 éves vagyok, és úgy gondolom, hogy a Rijekában és a Jadranska Ligában eltöltött évek, illetve a csapatban betöltendő meghatározó szerepem segíti leginkább a szakmai fejlődésem. Ez van a legjobb hatással a válogatottbeli szerepemre is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik