Élet-Stílus

Nadal visszafoglalta a párizsi trónt

Rafael Nadal nyerte a Roland Garros férfi egyesének fináléját, átgázolva a végjátékra kifulladó Söderlingen.

Pedig az előjelek izgalmas csatát ígértek: Nadalt tavaly éppen a svéd búcsúztatta, és kettejük különcsatája is szorosan alakult – a döntő előtt 3-2-re vezetett Nadal, úgy, hogy legutóbbi két mérkőzésüket a svéd nyerte. Söderling idei menetelése is keményebb döntőt ígért, elég, ha csak azt nézzük, hogy 13-ik nekifutásra ugyan, de sikerült legyőznie a világelső Roger Federert.

Ehhez képest Nadal korán kézbe vette a játék irányítását, és végül játszmaveszteség nélkül nyerte a finálét. Mindjárt az ötödik gémben elvette ellenfele adogatójátékát, majd biztosan őrizte előnyét a szett végéig. A második kísérletiesen hasonlóan alakult: Söderling 2-2-ig tartotta magát, de jött a bűvös ötödik játszma, és Nadal újra elvette adogatójátékát. Ez már sok volt a svédnek, a vége így 2:6 lett Nadal javára.

Még mielőtt bárkinek kételyei támadtak volna, a spanyol titán – még mindig csak 24 éves – brékkel indította a harmadik játszmát, majd akárcsak az elsőben, taktikusan őrizte előnyét, és végül 6:4, 6:2, 6:4 arányban nyert. Az örömittas, de magától nem elszálló spanyol rövid ünneplést követően gratulált a vesztesnek, majd franciául köszönte meg a közönségnek a támogatást, spanyolul pedig a királynőnek a jelenlétet.

Roland Garros

Férfi egyes, döntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Söderling (svéd, 5) 6:4, 6:2, 6:4

Nadal visszafoglalta a párizsi trónt 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik