Élet-Stílus

Jót tesz a kapcsolatnak a pozitív gondolkodás

Ha pozitívan gondolkodunk, az boldogabbá teheti a kapcsolatunkat: ráadásul a hála és a köszönetnyilvánítás kifejezésével akár meg is tízszerezhetjük ezt a jótékony hatást.

A pozitív gondolkodás, néhány kedves gesztus hosszútávon megerősítheti és meg is szilárdíthatja kapcsolatunkat. Ha párunkra nem kizárólag a negatív érzelmeinket zúdítjuk párunkra, hanem teret engedünk a pozitív gondolkodásnak, a hálának és a köszönetnyilvánításnak is, az azt eredményezheti, hogy tartósabbá és tartalmasabbá válnak kapcsolataink.

Dr. Sara Algoe, egy viselkedéstudományi kutatás szerzője tanulmánya alapján leszögezi: a hála és a nagylelkűség segít megszilárdítani a kapcsolatunkat, ráadásul ez mindkét fél számára előnyös hozzáállás: hiszen a hála a szakember szerint adaptív természetű. A kutatók az eredményt azután hozták nyilvánosságra, hogy 65 olyan párt vizsgáltak meg, akik régóta éltek elkötelezett párkapcsolatban. Úgy tapasztalták, hogy szorosabbá fűzte a párokat a hála érzése és ez az érzelmi kötelék még egy nap elteltével is érezhető volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik