Élet-Stílus

A válság kihat a házaséletre?

Kevesebbszer élnek házaséletet a 45 évesnél idősebb amerikaiak mióta kitört a válság – derül ki egy felmérésből.

1670 fő megkérdezésével készítették a felmérést mely rámutat, hogy a 45 évnél idősebb amerikai párok egyre kevesebb időt szánnak egymásra, mint a válság kitörése előtt. 2004 és 2009 között 10%-kal esett azoknak az 50 éveseknek a száma, akik legalább hetente egyszer éltek nemi életet. 2004 előtt a nők 43%-a válaszolt úgy, hogy az előbbi csoportba tartozik, míg a férfiak esetében a szám 49% volt.

A most elkészült felmérés bebizonyította, hogy a válság okozta anyagi problémák a párok életének minden területére kihatnak, többek között a szexuális életre is. A pároknak nehéz ráhangolódniuk az együttlétre, nehezebben teremtenek meghitt, biztonságos hangulatot, mert közben azon aggódnak, hogy esetleg elvesztik a munkahelyüket, a fizetésüket, vagy az otthonukra.

Meglepő, de a kalandokra ezek a problémák továbbra sincsenek hatással. A kutatásban résztvevő férfiak 21%-a, míg a nők 11%-a elárulta, hogy lépett már félre. A kutatók rámutattak, hogy nem csak az idősebbek szexuális szokásaiban állt be a változás, a fiatalabbak is egyre kevesebbszer bújnak össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik